Kiwanis bezoek Biostream

Kiwanis bezoek Biostream

Kiwanis Doetinchem-De Graafschap bezoekt Biostream.

Op dinsdagavond 19 maart 2019 bracht de Kiwanis Doetinchem-De Graafschap een interessant bedrijfsbezoek aan BIOSTREAM INTERNATIONAL ,aan de Fabriekstraat te Doetinchem.

Dit Doetinchemse Hightech bedrijf nam ons die avond mee in de wereld van fermentatieprocessen van bacteriën en algen en de brede toepasbaarheid daarvan in oa de voedingsindustrie, farmacie en biotechnologie.

We werden hartelijk ontvangen door de oprichter en mede-eigenaar Marc Buevink.

Het bedrijf ontwikkeld en produceert in Doetinchem, controlesystemen voor het biologische proces van fermenteren van bacteriën en algen.

Dit doen ze voor de meest uiteenlopende klanten over de hele wereld, waarbij Duitsland op dit moment het belangrijkste handelsland is. Denk bijvoorbeeld aan de fermentatieprocessen bij wijn of bij bier.

De systemen zijn voorzien van PLC-besturingen en software met allerlei intelligente meet-sensoren , zoals atmosferische druk, zuurtegraad e.d.

Dit alles om het (biologische) fermentatieproces te kunnen meten, te controleren en bij te sturen. Ook is alles aangesloten op het internet zodat de meeste storingen op afstand kunnen worden verholpen.

De controlesystemen worden gemaakt met kleine fermentatietanks zoals bijvoorbeeld voor in een laboratorium, maar ook voor veel grotere tanks voor bedrijven in een productie omgeving.

Het was mooi om te zien hoe het bedrijf floreert, snel groeit en alweer bijna op zoek moet naar een grotere productielocatie.

Wij van Kiwanis Doetinchem-De Graafschap vonden het fijn om een kijkje achter de schermen te mogen nemen en wensen Marc en zijn mooie bedrijf Biostream heel veel succes toe.

Deel deze post